Podkast Balkan ekspres

EP.13: MAIDA DŽINIĆ

//SLO//

V okviru podkastov Balkan ekspres, ki jih Zavod Burja izdaja v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, vam tokrat predstavljamo Maido Džinić.

Maida Džinić je novinarka, pevka in kulturna delavka. Študij novinarstva je začela v Sarajevu, zaradi vojne v BiH ga je končala v Ljubljani. Ima več kot 25 let izkušenj v različnih (begunskih) medijih. Bila je tudi učiteljica v osnovni šoli za begunce in pevka “begunske” etno skupine Dertum. Zadnja leta je delala kot svetovalka za delavce migrante in begunce. Dela kot novinarka v oddaji za etnične manjšine NaGlas, poje v skupini tAman.

Z Maido se je pogovarjala Jedrt Jež Furlan.
Fotografija: osebni arhiv Maida Džinić.
Produkcija: Damir Hauptman, Zavod Burja 2023.

//HR//

U okviru podkastova Balkan ekspres koje Zavod Burja izdaje u suradnji sa Javnom zakladom Republike Slovenije za kulturne djelatnosti, ovaj put vam predstavljamo Maidu Džinić.

Maida Džinić je novinarka, pjevačica i radnica u kulturi. Počela je studirati novinarstvo u Sarajevu, a završila ga je u Ljubljani zbog rata u Bosni i Hercegovini. Ima više od 25 godina iskustva u raznim (izbjegličkim) medijima. Bila je i učiteljica u osnovnoj školi za izbjeglice i pjevačica “izbjegličke” etno grupe Dertum. Posljednjih godina radila je kao savjetnica za radnike migrante i izbjeglice. Radi kao novinarka u programu za nacionalne manjine NaGlas, te pjeva u grupi tAman.

S Maidom je razgovarala Jedrt Jež Furlan.
Fotografija: osobni arhiv Maida Džinić.
Produkcija: Damir Hauptman, Zavod Burja 2023.

Poslušaj še ostale epizode