Podkast Balkan ekspres

EP.12: SARA GAVRAN

//SLO//

V okviru podkastov Balkan ekspres, ki jih Zavod Burja izdaja v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, vam tokrat predstavljamo Saro Gavran.

Sara Gavran je rojena v Zenici, študij je zaključila v Sarajevu, leta 2016 pa se je vpisala na magistrski študij Fakultete za družbene vede v Ljubljani, smer Mednarodni odnosi. V obdobju pandemije, leta 2021, ji je uspelo zagovarjati magistrsko nalogo o primerjavi evropskega povezovanja Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Cipra, obenem pa je dobila sina Viktorja. V prostem času je članica Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter aktivno in odkrito govori o rizični nosečnosti in nedonošenčkih.

S Saro se je pogovarjala Anja Karović Guzelj.
Fotografija: osebni arhiv Sara Gavran.
Produkcija: Damir Hauptman, Zavod Burja 2023.

//HR//

U okviru podkastova Balkan ekspres koje Zavod Burja izdaje u suradnji sa Javnom zakladom Republike Slovenije za kulturne djelatnosti, ovaj put vam predstavljamo Saru Gavran.

Sara Gavran, rođena Zeničanka, osnovne studije završila je u Sarajevu, te 2016. upisuje Magistarski program Fakulteta za Družbene vede u Ljubljani, smjer Međunarodni odnosi. Dobu pandemije pamti po dobrom, jer je uspjela 2021. odbraniti magistarsku tezu komparacijom europskih integracija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Cipra, te po svojem sinu Viktoru. U slobodno vrijeme članica je Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, te aktivno i otvoreno govori o rizičnim trudnoćama, i prijevremeno rođenoj djeci.

Sa Sarom je razgovarala Anja Karović Guzelj.
Fotografija: osobni arhiv Sara Gavran.
Produkcija: Damir Hauptman, Zavod Burja 2023.

Poslušaj še ostale epizode