Jela Krečič in Slavoj Žižek navdušila polno dvorano Celjskega mladinskega centra

Strokovna delavnica o fenomenu TV serij in svetu apokalips v katerem živimo

V Celju sta se v ponedeljek v okviru projekta Sedma dimenzija, ki ga izvaja Zavod Burja iz Rimskih Toplic, na istem odru predstavila dr. Jela Krečič in dr. Slavoj Žižek. V nabito polnem avditoriju je v uvodnem delu pisateljica in predavateljica dr. Jela Krečič ogrela občinstvo s temo fenomena danes zelo priljubljenih TV serij. Sledil ji je dr. Žižek, ki je v svojem prepoznavnem slogu izpostavil nekaj tez in izzivov, s katerimi se sodobni svet srečuje.

Ob koncu delavnice navdušenemu občinstvu ni zmanjkalo dodatnih vprašanj, najmlajši del občinstva pa je po koncu uradnega dela dobil manj formalno priložnost, da z dr. Žižkom reče kakšno tudi o fenomenu in industriji video iger.

”Delavnice v okviru projekta Sedma dimenzija izvajamo predvsem za to, da bi pripomogli k boljši integraciji in socialni vključenosti priseljencev s področja bivše Jugoslavije. V okviru projekta, ki ga sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, se je v dobrem letu na področju celjske regije zvrstilo več kot trideset tovrstnih izobraževalnih delavnic. Navdušeni smo, da nas je svetovno znani filozof podprl pri našem delu in si vzel čas za nocojšnjo delavnico.” je povedal vodja projekta Damir Hauptman.

Med številnimi strokovnjaki in umetniki, ki so vodili tovrstne delavnice, so bili tudi dramatik in pesnik Boris A. Novak, pisatelj in režiser Goran Vojnović, stripar Izar Lunaček ter fotoreporter Voranc Vogel.